Tippek és tanácsok

Az alábbiakban pár tanácsot szeretnék átadni Önnek, hogy az építkezés, felújítás azt eredményezze amit Ön eredetileg elképzelt.

A honlapon található kövek mindegyikét fel lehet használni arra a funkcióra amire bejelöltem, ezt azért kell tisztázni, mert több olyan vásárló volt már aki a kőművestől, burkolótól tette függővé melyik követ fogja alkalmazni. Azonban erre azt szoktam mondani, hogy nem a burkoló fogja a következő 30 évben nézni a ház lábazatát.
Természetes, hogy a kivitelező a legkevesebb munkával járó burkolatot fogja választani, de lehet, hogy az Önnek már kompromisszumot jelent az eredeti elképzeléséhez képest.
NE TEGYE!

A kivitelezővel a munka elkezdése előtt érdemes tisztázni, hogy milyen legyen a burkolat, gondolok itt arra, hogy mekkora legyen a fuga távolság, mennyire legyen rusztikus illetve sima a felület, stb.
Akár 1-2 m2 próbarakást is kérhetünk, manapság ezen már nem lepődnek meg, Ön pedig azt fogja kapni amit elvárt.

Külső felületre a köveket csak flexibilis ragasztóval szabad felrakni! Nem érdemes m2-ként 200 forintot spórolni, mert lehet, hogy nem az első télen, de pár év után biztosan elválik majd a hordozó felületről a kő, és az több tízezer forintba fog kerülni.

Nem akarok a burkolás és felület előkészítés fázisába belemenni, de ezekre nagyon oda kell figyelni, - por és zsír-olaj mentes felület, kellősítés stb. - mert az általunk forgalmazott kövek hiába fagyállóak, ha a hanyag munka miatt azokat nem kellő szakszerűséggel rakták le, mindenképpen elfognak válni előbb-utóbb a hordozó felületről.

A kapható felületkezelő, impregnálószerek nagyon hasznosak, és bizonyos köveken esztétikailag nagyon sokat tudnak javítani, de nem kötelező a használatuk!

Remélem tudtam segíteni és könnyebbé tenni a választást.